TENCEL® Klimacontrol hoofdkussen

Het TENCEL® klimaControl kussen is toch wel het summum onder de kussens. Een heerlijk vol en lekker vormbaar kussen voorzien van een 100% TENCEL® tijk. Een belangrijke eigenschap van TENCEL® is dat men het transpireren niet merkt door de hoge vochtopname van de TENCEL® vezel. TENCEL® absorbeert 150% meer vocht dan katoen. Vocht wordt zo goed in de vezel opgenomen dat bacteriën zich niet thuis voelen in TENCEL®, ook daarom is TENCEL® hypo allergeen (= anti allergisch).

Het TENCEL® KlimaControl kussen heeft een dubbele en met 100% TENCEL® gevoerde tijk en is daarmee onderscheidend ten opzichte van het goedkopere TENCEL® hoofdkussen. De TENCEL® geweven tijk kan wel tot 25% meer vocht opnemen dan een katoenen tijk! Wanneer u dus bovenmatig transpireert of gewoon het beste van het beste wilt, dan kunnen wij u het TENCEL® KlimaControl kussen van harte aanbevelen.

Een ander belangrijke eigenschap van het TENCEL® hoofdkussens is dat de TENCEL® stof waterdamp doorlatend is. Hierdoor kan er geen stuwend hitte ontstaan. Het TENCEL® kussen wordt dan ook nooit warmer dan 28°C. Zo ontstaat een heerlijk slaapklimaat.

Voor mensen met een allergie voor huisstofmijt of astma is slapen op een TENCEL® kussen van harte aan te bevelen. Ook mensen met een gevoelige huid ervaren TENCEL® als een verademing, omdat het licht, zacht en soepel is en de huid niet irriteert. Het TENCEL® kussen kunt u eenvoudig zelf thuis wassen. Het kussen kan tot op 60 °C in de wasmachine en tot op 70 °C in de droger. Zo slaapt u altijd lekker fris en hygiënisch schoon.

Specificaties:

  • Afmeting: 60 x 70 cm
  • Tijk: 100% TENCEL® tijk
  • Gestikt met 100% TENCEL®
  • Vulgewicht: ca. 1000 gram
  • Vulling: gesiliconiseerde polyester holle vezelbolletjes in een handige binnenkussen met rits, dus navulbaar!
  • Hardheid: medium (kan naar eigen inzicht zachter of harder gemaakt worden)
  • Wasvoorschrift: wasbaar op 60 °C en 70 °C in de droger
  • Model: puntkussen

 

Keurmerk

Het TENCEL® hoofdkussen is voorzien van het Öko-Tex label, een van oorsprong Duitse organisatie die een streng beleid voert tegen schadelijke stoffen in textiel. Öko-tex is in 1992 opgericht om het gebruik van schadelijke chemicaliën in textiel en kleding tegen te gaan. Producten die volgens de Öko-Tex norm worden geproduceerd worden ook streng gecontroleerd.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »