TENCEL® kussenbeschermers

Met een TENCEL® kussenbeschermer heeft u geen molton meer nodig. De ademende coating aan de binnenzijde van de kussensloop zorgt er voor dat er geen vocht kan doordringen in het kussen. Het kussen blijft daardoor gegarandeerd hygiënisch schoon en droog en gaat vele jaren langer mee. Tegelijkertijd is de stof waterdamp doorlatend, zodat er geen stuwend hitte kan ontstaan. Het TENCEL® Exclusief kussen wordt ook nog eens nooit warmer dan 28°C, vanwege unieke microcapsules. Zo ontstaat een heerlijk slaapklimaat.

Voordelen van een TENCEL® kussensloop

  • Uw hoofdkussen gaat veel langer mee, omdat er geen vocht in komt
  • Ideaal bij nachtelijk zweten, TENCEL® neemt 50% meer vocht op dan katoen
  • 100% ecologisch, TENCEL® is een cellulosevezel gemaakt van duurzaam geproduceerd FSC gecertificeerd eucalyptushout
  • Een molton kussensloop is overbodig
  • Een uitkomst voor astma patiënten en mensen met huisstofmijt allergie
  • Kraakt niet!
  • Leverbaar met hotelsluiting en ritssluiting

Revolutioniar Productieproces
Tijdens het weven worden de TENCEL® vezels met een revolutionair productieproces aan de onderzijde voorzien van perlam, een flinterdunne laag polyuretheen. Dat weven en lamineren gebeurt gelijktijdig, zodat de stof soepel en elastisch blijft. De combinatie van Tencel en polyuretheen zorgt ervoor dat de stof blijft ademen, terwijl er geen vocht doorheen dringt. Zo kan transpiratievocht niet doordringen tot in het kussens.

Vochtmanagement
TENCEL® slaapt behaaglijk warm en voelt, als dat nodig is, lekker koel aan. Zo blijft uw hoofd beter op temperatuur. Het transpiratievocht dat een mens gedurende de nacht verliest, wordt door de TENCEL® vezels gelijkmatig opgenomen, vele malen beter dan katoen. Daarna wordt het gemakkelijk weer afgestaan aan de lucht. De ademende coating aan de binnenzijde van de kussensloop zorgt er voor dat er geen vocht kan doordringen in het kussen. Het kussen blijft daardoor gegarandeerd hygiënisch schoon en droog en gaat vele jaren langer mee. Tegelijkertijd is de stof waterdamp doorlatend, zodat er geen stuwend hitte kan ontstaan.

Antibacterieel en anti-allergeen
Door het hoge absorptievermogen van TENCEL® en het uitstekende vochtmanagement ontstaat er in het kussensloop geen vochtig milieu, waarin schimmels en bacteriën kunnen ontstaan of waarbij huisstofmijt gedijt. Dat is niet alleen hygiënisch schoon, maar slaapt ook gezonder. Voor mensen met een allergie voor huisstofmijt of astma is slapen op een TENCEL® kussensloop dan ook van harte aan te bevelen. Ook mensen met een gevoelige huid ervaren TENCEL® als een verademing omdat het licht, zacht en soepel is en de huid niet irriteert. De TENCEL® slopen zijn machine wasbaar en strijkvrij.

100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar
TENCEL® is een 100% natuurlijk materiaal en is volledig biologisch afbreekbaar. De grondstof van dit materiaal is hout en is afkomstig van duurzaam onderhouden kwekerijen. Het kreeg het Europese kwaliteitskeurmerk PEFC en het internationale keurmerk FSC. TENCEL® heeft talrijke prijzen ontvangen voor zijn milieuvriendelijke productieproces.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »