Alle informatie over Tencel

Wat is TENCEL® en wat kan het voor jouw nachtrust betekenen? Download hier de PDF

TENCEL® is 100% natuurlijk materiaal en is volledig biologisch afbreekbaar. De grondstof van dit materiaal is hout (Eucalyptus boom) en is afkomstig van duurzaam onderhouden kwekerijen. Het kreeg het Europese kwaliteitskeurmerk PEFC en het internationale keurmerk FSC. TENCEL® heeft talrijke prijzen ontvangen voor zijn milieuvriendelijke productieproces.

TENCEL® is zeer functioneel. Geweldige vochtdoorlatendheid is een van de basis eigenschappen van dit materiaal. Na intensief onderzoek is duidelijk geworden dat 85% van de mensen met een gevoelige huid TENCEL® prefereert boven andere materialen. In TENCEL® materiaal maken bacteriën geen kans en huisstofmijt verdwijnt binnen 5 weken. In TENCEL® materiaal worden geen chemicaliën gebruikt, een belangrijke factor voor de gevoelige huid. TENCEL® kan eerst het vocht absorberen en het daarna verdelen over de oppervlakte zodat uw slaapomgeving altijd aangenaam droog is.
Een belangrijke eigenschap van TENCEL® is dat men het transpireren niet merkt door de hoge vochtopname. TENCEL® absorbeert 50% meer vocht dan katoen. TENCEL® is zo zacht als zijde en zo sterk als polyester. Vocht wordt zo goed in de vezel opgenomen dat bacteriën zich niet thuis voelen.
Daarom is TENCEL® hypo allergeen (= anti allergisch).

 

Gezond slapen

Alle informatie over Tencel
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »